Finance

Klink geeft brandwondencentra extra geld

Demissionair minister Ab Klink van VWS trekt 3,2 miljoen euro extra uit voor brandwondenzorg. Hij heeft dit bekend gemaakt tijdens een werkbezoek aan het brandwondencentrum in Beverwijk, aldus het ministerie van VWS.

Hoge kosten

De drie brandwondencentra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam lijden al jaren verlies. De zorg voor patiënten met brandwonden is namelijk aanzienlijk duurder dan voor veel andere patiënten. Zo vereist de zorg voor brandwondenpatiënten multidisciplinaire teams, zijn er vaak meerdere operaties nodig en is er sprake van een langdurige revalidatie. Ook wordt er veel verband gebruikt en zijn warmtehemels noodzakelijk. Door dit alles lopen de kosten flink op.

Extra geld

Klink geeft de brandwondencentra daarom met terugwerkende kracht extra geld. Beverwijk krijgt 900.000 euro, Groningen 1,1 miljoen euro en Rotterdam 1,2 miljoen euro.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top