ACTUEEL

Tweede Kamer gaat IGZ op de voet volgen

De Tweede Kamer wil er bovenop blijven zitten om zeker te weten dat het roer snel omgaat bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat blijkt donderdag uit de reacties van de politieke partijen op het rapport van de commissie-Hoekstra over klachten over een Twentse neuroloog.

Geen recht aan gedupeerden

Sabine Uitslag (CDA) vindt het positief dat de IGZ de aanbevelingen overneemt. De IGZ-reactie noemt ze wel wat procedureel. “Dit doet niet echt recht aan alle gevoelens van gedupeerden. Ik had er wat meer van verwacht.”

Dramatisch

PvdA'er Eelke van der Veen heeft het rapport met emotie gelezen. “Er is langs elkaar heengewerkt en slordig omgegaan met signalen. Dit raakt de essentie van de gezondheidszorg, want juist als je in het ziekenhuis ligt, moet je zekerheid hebben dat alles goed is geregeld. Het is dramatisch als je leest wat patiënten is overkomen.” De Kamer heeft al langer zorgen over de inspectie en moet zo snel mogelijk weten of en hoe het nu anders gaat, aldus Van der Veen.

Lering trekken

Esme Wiegman (ChristenUnie) is “best geschrokken” van het rapport.”Aan de ene kant is het goed te horen dat de IGZ lering heeft getrokken, maar door de verklaring van de inspecteur die zich destijds bezighield met de klachten over de neuroloog, vraag je je wel af hoe diep die lering gaat”

Bangste vermoedens bevestigd

GroenLinks ziet “de bangste vermoedens bevestigt” door de commissie-Hoekstra.”Dit geeft ook aan dat de politiek het mogelijk moet maken dat de inspectie tanden krijgt. Als we een stevige inspectie willen, moeten we ook de bevoegdheden regelen. We zijn daar mee bezig, maar dit bewijst dat het echt snel moet”, aldus Jolande Sap.

Stuitend feitenrelaas

De SP spreekt van een stuitend feitenrelaas. De IGZ moet beter worden toegerust en toegankelijker zijn voor mensen met klachten, vindt Renske Leijten. “Helaas is het nog steeds zo dat veel mensen geen gehoor vinden bij de IGZ. Dat moet beter. Het is onverstandig te bezuinigen op de IGZ zoals nu gebeurt. De IGZ moet regionaal gaan werken om sneller te kunnen optreden”.

Jarenlange ellende

VVD'er Halbe Zijlstra vindt dat de IGZ de aanbevelingen van Hoekstra "per ommegaande" moet uitvoeren. Demissionair minister Ab Klink moet de IGZ daar op aanspreken, vindt hij. “Dit is niet voor herhaling vatbaar. Overal worden fouten gemaakt, maar dit speelde zo lang dat het langjarige ellende heeft veroorzaakt.” (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

grietman

27 mei 2010

O o, Eelke van der Veen weet het weer beter. Deze pion van Zorgverzekeraars Nederland (voormalig AGIS topman) schreeuwt weer als een echte stuurman aan wal moord en brand. Luister: een arts doet iets verkeerd en uiteindelijk krijgt de IGZ de schuld. Zo Nederlands. Nu wachten op het commentaar in het NRC dat alle artsen door het handelen van 1 arts eigenlijk verderfelijke wezens zijn. Ik wordt zo moe van dit soort hypes.

hahaha

12 september 2010

De IGZ is niet in staat een gesprek voldoende te rapporteren. Dan begeven ze zich op glad ijs als ze er harde conclusies uit willen trekken.

Mijn mening is dat ze niet verder durfen gaan omdat ze zich niet voldoende kunnen verantwoorden. Keerzijde is dat ze met een dergelijk 'bekwaamheid' makkelijk onterechte veroordelingen kunnen geven.Wat is de opleiding van de IGZ? Zijn ze in staat criminaliteit te hanteren? Lopen ze in zeven sloten tegelijk?Hieronder een leesadvies voor de inspectie:

http://pdfcast.org/pdf/in-de-banhttp://pdfcast.org/pdf/pdf-10

IFUD of Human Rights

3 april 2012

DE OVERHEID SLAAPT IN HETZELDE BED ALS DE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE EN VERZEKERAARS.

Het systeem gaat om geld "veel geld" niet om mensen.Wanneer de overheid dan met een brief met mooie woorden vol met toezeggingen komt,geloven de mensen daarin.Maar er is sprake van een systeem en structuur met opbouw.Men spreekt dan van criminele organisatie.

http://ifudofhumanrights.webs.com/

Top