ACTUEEL

Nieuwbouwproject Zorgbalans blijft struikelblok

Zorgbalans krijgt het zorg- en welzijnproject op De Binnenhaven in IJmuiden niet verkocht. Nu trekt ook het maatschappelijk werk in Driehuis zicht terug en zal niet verhuizen naar De Binnenhaven.

Noodzaak maatschappelijk werk

Het maatschappelijk werk zoekt naar een andere locatie in Velsen nu er nog geen kopers zijn voor De Binnenhaven. Zorgbalans laat weten dat het project De Binnenhaven in beginsel ook gerealiseerd kan worden zonder het maatschappelijk werk. Het is echter aan de gemeente om te bepalen wat de consequenties zijn voor de multifunctionele accommodatie.

Aderlating

Zorgbalans is van mening dat De Binnenhaven een belangrijke locatie is voor het behoud  van een kwalitatief goede zorg- en welzijnsinfrastructuur in de gemeente. “Wanneer het project niet doorgaat betekent dit een flinke aderlating voor de kwaliteit en de kwantiteit van de zorg- en welzijnsinfrastructuur in de gemeente. Daarnaast ontstaat in 2014 een acuut probleem ten aanzien van de verpleeghuiscapaciteit en kan een groot aantal geplande seniorenwoningen niet worden gerealiseerd”, aldus Zorgbalans.

Nieuwbouwplannen

Zorgbalans zoekt een koper vanwege financiële problemen. In februari 2010 nam de gemeenteraad van Velsen al een motie aan waarin meer duidelijkheid wordt geëist over de nieuwbouwplannen van Zorgbalans in De Binnenhaven in IJmuiden. Afgesproken is dat Zorgbalans het vastgoed over zou dragen aan een vastgoedpartij. In het najaar van 2009 bleek echter dat Zorgbalans nog niet in staat was om aan de slag te gaan. “En dat is nu nog steeds niet helder”, aldus Wim Westerman van GroenLinks in februari.

Zorgbalans in Skipr magazine

Het meinummer van Skipr magazine beschrijft de situatie bij Zorgbalans. Ondanks de vele tegenslagen blijft de organisatie doorvechten.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top