ACTUEEL

Afslanken zorgpakket impopulair bij achterban partijen

De verkleining van het basispakket in de zorg kan bij geen enkele politieke partij op een meerderheid van de achterban rekenen. In totaal kan iets meer dan de helft van de mensen zich niet vinden in een versobering van het basispakket. Dat blijkt uit de gegevens van het Kieskompas, weet Trouw.

Verschillen standpunten en stemmers

Onder potentiële VVD-stemmers zijn de meeste voorstanders van de bezuiniging te vinden: iets meer dan 45 procent, schrijft Trouw. Opvallend is dat de achterban van D66 en de partij zelf flink van mening verschillen. De partij is voorstander van de verkleining van het basispakket om zo de premies zo laag mogelijk te houden. Bijna 48 procent van de potentiële D66-stemmers is echter tegen.

Vooral potentieel linkse stemmers zijn tegen een verkleining van het pakket.

Sustainability Congres en Gala 2010

Kofi Annan, Roger van Boxtel, André Veneman en de MIT-hoogleraren Prashant Yadav en David Simchi-Levi voeren naast Gerard Kleisterlee op woensdag 2 juni 2010 het woord tijdens het Sustainability Congres en Sustainability Gala 2010 in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wilt u erbij zijn? Aanmelden voor dit Skipr event is mogelijk via het aanmeldformulier.

Twitteren over het Skipr evenement?  Gebruik #Skiprevent
Volg Skipr ook op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top