ACTUEEL

GroenLinks stelt vragen over kosten afscheidsfeestjes

Ineke van Gent van GroenLinks wil van demissionair minister Ernst Hirsch Ballin weten wat hij vindt van de kosten van afscheidsfeesten van burgemeesters, wethouders, ministers en topambtenaren. Naar aanleiding van een onderzoek van NOVA naar afscheidsfeesten wil Van Gent dat Hirsch Ballin richtlijnen opstelt voor de kosten van afscheidsfeesten.

Publiek geld

De afscheidsfeesten van de burgemeesters, wethouders, ministers en topambtenaren worden met publiek geld betaald. Van Gent vindt de kosten van een aantal feesten buiten proportie.

Duurste afscheidsfeesten

Het afscheidsfeest van Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam, was het duurst: de gemeente betaalde zo’n twee ton, de rest werd gefinancierd door het bedrijfsleven. Het afscheidsfeest van Dick Berlijn, ambtenaar van Defensie, kostte ruim 150.000 euro.

Op de lijst van NOVA is ook een aantal mensen uit de zorg terug te vinden. Zo kostte het afscheidsfeest van Martin van Rijn bij VWS, nu bestuursvoorzitter van PGGM, ruim 50.000 euro. Voor het afscheid van Hans Alders als Commissaris van de Koningin Groningen werd ruim 27.000 euro betaald. Voormalig toezichthouder bij de IJsselmeerziekenhuizen Harry Borghouts werd bij zijn afscheid als Commissaris van de koningin Noord-Holland getrakteerd op een feestje van bijna 18.000 euro. Wim van de Donk kreeg bij zijn afscheid bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) een feest van bijna 30.000 euro en Frank de Grave verliet de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) met een afscheidsfeest ter waarde van ruim 28.000 euro. Bekijk de volledige lijst

Bekijk de uitzending van NOVA over de afscheidsfeestjes

Get Microsoft Silverlight

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top