ACTUEEL

Hans Goeman neemt afscheid van RIBW

Hans Goeman, lid raad van bestuur van de RIBW Nijmegen & Rivierenland gaat per 2 juni 2010 met vervroegd pensioen. Hij heeft twintig jaar bij deze Regionale Instelling voor Begeleiding op het gebied van Wonen, Werken en Welzijn gewerkt. Econoom en bedrijfskundige Hans Hofhuizen volgt Goeman op.

Minisymposium Duurzame zorg

Het RIBW organiseert voor Goemans afscheid een minisymposium: Duurzame zorg- maatschappelijke steunsystemen op wijkniveau. Enkele jaren geleden is binnen de RIBW Nijmegen & Rivierenland de term ‘wijkgericht werken’ ingevoerd. Dit staat voor een aantal uitgangspunten: dichtbij, het ondersteunen van de cliënt bij zijn leven als burger in de samenleving, en als derde punt de diensten van de RIBW verbinden met de mogelijkheden van andere partijen in de omgeving van de cliënt.

Vormgeven langdurige zorg

Tijdens het symposium staat de vraag centraal op welke manier de langdurige zorg kan worden vormgegeven. Peter Weyers, directeur van Stichting Maat, gaat hierbij in op de transitie die nodig is om de productiviteitsgroei te kunnen realiseren. Cees Oosterwijk, partner bij BMC en auteur van de politieke roman ‘De tijddood’ betoogt over het leven in de buurt. Hans Goeman spreekt over de kwaliteit van leven en samenleving en de verbinding hiertussen.

Hans Hofhuizen

Goemans opvolger Hans Hofhuizen werkte als adviseur en interim manager bij C3, heeft ruime ervaring als bestuurder in de verstandelijk gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg en in een algemeen ziekenhuis. Hofhuizen heeft onder meer een aantal fusies tot stand gebracht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top