ACTUEEL

Armand Höppener bestuursadviseur Twynstra Gudde

Armand Höppener is dinsdag toegetreden tot de bestuursadviespraktijk van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Höppener is in de afgelopen 35 jaar werkzaam geweest in de gezondheidszorg als psychiater, bestuurder en adviseur.

Höppener adviseert zorg in strategie en beleid

In zijn nieuwe rol als bestuursadviseur bij Twynstra Gudde richt Höppener zich op strategie en beleid bij zorginstellingen. De specifieke expertise van Höppener richt zich op sleutelopgaven bij bestuurders en toezichthouders in relatie tot kwaliteit en veiligheid, de ontwikkeling van professionals binnen zorginstellingen, innovatie en het coachen van professionals en bestuurders.

Carrière Armand Höppener

Armand Höppener heeft gedurende 23 jaar bestuursfuncties vervuld; 5 jaar bij een ziekenhuis in Dordrecht en 18 jaar in de geestelijke gezondheidszorg in Utrecht als bestuursvoorzitter van Altrecht. Sinds eind 2007 werkt Höppener als adviseur onder meer bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Daarnaast vervulde hij vele bestuursfuncties in beroepsverenigingen, brancheorganisaties, openbaar bestuur en adviesraden.

Nevenfuncties

Armand Höppener is nu onder meer lid van het Zorg Innovatie Platform, vice-voorzitter Platform Zorgstandaarden, bestuurslid van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving en lid raad van toezicht bij het Integraal Kankercentrum Midden Nederland in Utrecht.

Oud-zorgbestuurders bij Twynstra Gudde

De bestuursadviespraktijk bestaat naast Armand Höppener en een aantal senior partners van Twynstra Gudde onder meer uit Frank de Grave, Frans van der Meché, voormalig bestuurder van het Erasmus MC en René Jansen, oud lidvan de raad van bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top