ACTUEEL

Partijen hervatten onderhandelingen cao VVT

De werkgevers en de vertegenwoordigende vakbonden van de sector verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg hervatten deze maand het eerder vastgelopen cao-overleg. De bonden hebben positief gereageerd op een uitnodiging van de werkgevers.

Salarisverhoging

In april liepen de onderhandelingen voor de CAO VVT vast omdat de werkgevers geen ander salarisbod konden doen dan vasthouden aan de nullijn. Tijdens een actie op 19 mei overhandigden de bonden de werkgevers een verklaring van eisen met daarin een eis voor koopkrachtbehoud van 1,5 procent. Vakbondsleden noemden de houding van de werkgevers toen ‘weinig respectvol’. Volgens Abvakabo FNV hebben de werkgevers zich dat aangetrokken.

Abvakabo FNV positief gestemd

Maar ook de recent gesloten cao’s voor ambtenaren en schoonmaakpersoneel en de kantelende publieke opinie hebben volgens FNV bijgedragen aan deze beslissing. Abvakabo FNV-bestuurder Wim van der Hoorn is positief gestemd: "De signalen van werkgevers zijn serieus, maar uiteindelijk moet dit natuurlijk nog in de gesprekken blijken." De eerste gesprekken worden voor begin volgende week gepland. Abvakabo FNV wil graag voor 1 juli een akkoord bereiken voor de leden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top