ACTUEEL

Kofi Annan wil duurzame investering in public health

Voormalig secretaris-generaal bij de Verenigde Naties en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Kofi Annan pleit voor een duurzame systematische investering van overheden in public health. Hij stelt dat het publieke gezondheidszorgsysteem kapot is. Deze uitspraken deed hij tijdens het Skipr event Sustainability Congres en Gala 2010 op woensdag 2 juni.

Uitblijven investeringen

Kofi Annan vindt dat overheden moeten investeren in de gezondheidszorg, maar tot op heden blijven deze investeringen uit. Hij stelde in zijn toespraak dat iedereen in hetzelfde schuitje zit en dat niemand zichzelf zeker mag stellen van een goede toekomst ten koste van anderen. Ook als je aan de kant van de boot zit waar geen lek is, moet je oog hebben voor de andere kant, illustreerde hij. Hij hamerde op samenwerking op internationaal niveau. “We mogen niet met de wereld omgaan alsof er geen morgen is. Er zijn voldoende alternatieven en meer effectieve bronnen van energie.” Annan nodigt iedereen uit meer efficiënt te zijn en druk uit te oefenen op politici op het gebied van duurzaamheid.

Regulering duurzaamheid

Volgens Annan zijn pogingen om de economie te redden zonder rekening te houden met de armen niet duurzaam. Hij stelt dat ‘doing good’ ook goed is voor het bedrijfsleven. Hij is echter niet voor regulering van duurzaamheid. “Er is geen wet nodig om te weten dat je niet moet vervuilen, een kind niet aan het werk moet zetten en dat je een fatsoenlijk loon moet betalen.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

FuiWjZjUUWibkwvhG

28 december 2011

I actually found this more entreatniing than James Joyce.

Top