ACTUEEL

Principeakkoord cao zorgverzekeraars

CNV Dienstenbond heeft met Zorgverzekeraars Nederland een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de zorgverzekeraars. De loonsverhoging bedraagt 1,1 procent per 1 september. De cao loopt een jaar;  van 1 juni 2010 tot 1 juni 2011.

Aanvulling gat nabestaandenuitkering

De korting die de Algemene Nabestaandenwet (Anw) kent voor nabestaanden met een eigen inkomen wordt vanaf 1 januari 2011 via het pensioenfonds gecompenseerd. Het opvangen van deze inkomensachteruitgang kost 0,2 procent van de loonsom en wordt door de werkgevers betaald.

Bevallingsverlof

Ook wordt het zogenaamde bevallingsverlof voor de partner bij een geboorte uitgebreid van twee naar vier dagen. Daar staat tegenover dat het tweedaags verlof bij een (privé-)verhuizing verdwijnt. Alleen werknemers die op verzoek van de werkgever verhuizen, krijgen hiervoor verlof.

Afkopen VUT-rechten niet mogelijk

Afkoop van de bestaande VUT-rechten is niet mogelijk in de nieuwe cao. De werkgevers hebben deze mogelijkheid uitvoerig onderzocht, bericht CNV Dienstenbond. Op grond van dit onderzoek werd CNV Dienstenbond enthousiaster voor de afkoop, maar de werkgevers steeds minder. Uiteindelijk wilden de werkgevers de bestaande VUT-rechten alleen afkopen voor degenen die na 1955 zijn geboren en dan met de toepassing van een grote korting. CNV Dienstenbond wees dit van de hand.
De volledige tekst van het  principeakkoord staat op www.cnvdienstenbond.nl

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top