ACTUEEL

Slotervaartziekenhuis krijgt vergunning abortuskliniek

Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis heeft een vergunning gekregen om een abortuskliniek te openen. Het ziekenhuis verwacht deze binnen tien dagen te openen. dat schrijft het AD.

Personeelsgebrek

Het ziekenhuis wilde de kliniek eerder al openen, maar kampte met onvoldoende personeel. Het ziekenhuis zou pas een vergunning krijgen wanneer er voldoende artsen in dienst zouden zijn voor de abortuskliniek. Er gaan nu drie abortusartsen aan het werk. Ze verwachten per jaar ongeveer drieduizend abortussen uit te voeren. Groeit dit aantal, dan komen er ook meer artsen.

Overname activiteiten

Het Slotervaartziekenhuis heeft de abortusactiviteiten overgenomen van de Amsterdamse MR70-kliniek, die in maart vorig jaar moest worden gesloten wegens financiële problemen.

Geen winst

Volgens Aysel Erbudak, voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis, is het niet de bedoeling om winst te maken met de abortuskliniek. “De overheid stelt zulke hoge eisen aan abortushulpverlening dat het heel moeilijk is om financieel quitte te spelen. We hebben er een stichting voor opgericht.", zegt Erbudak in het AD.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top