ACTUEEL

Kamer stemt in met invoering EPD

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Naar verwachting worden artsen en andere zorgverleners in het voorjaar van 2010 verplicht om zich aan te sluiten op het computersysteem waarmee ze informatie over patiënten en hun medicijngebruik kunnen uitwisselen.

Wet

De Kamer stemde donderdag in met de wet die de verplichte aansluiting regelt. Deze verplichting geldt alleen voor de huisartsen, apothekers en specialiste. Patiënten staat het vrij om bezwaar te maken tegen deelname aan het dossier. Ook moet een behandelend arts toestemming van de patiënt hebben om de gegevens in te zien.

Hackers

Minister Klink (Volksgezondheid) was van plan het EPD al dit najaar in te voeren, maar doet het wat rustiger aan omdat dan nog niet alle zorgverleners de veiligheid van hun systeem goed geregeld hebben. Voor invoering wil de minister ook nog hackers op het patiëntendossier loslaten.

Inzage

Het uitstel biedt de minister ook nog gelegenheid tegemoet te komen aan de wens van de Kamer dat bij invoering de patiënt meteen inzage kan krijgen in zijn eigen dossier. Ook kan hij zien welke artsen er allemaal gebruik van hebben gemaakt. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top