Finance

NZa overweegt chirurgen tijdelijk fors te korten

Algemeen chirurgen moeten vanaf 1 augustus tijdelijk voor de helft van het honorarium gaan werken. Ze worden 48 procent gekort. Oogheelkundigen leveren 44 procent in en kno-artsen 42 procent. Dat staat in een tariefvoorstel dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft voorgelegd aan onder meer de Orde van Medisch Specialisten, schrijft MedWeb.

512 miljoen euro terughalen bij specialisten

Minister Klink wil met deze inkomensverlaging dit jaar 512 miljoen euro terughalen bij de vrijgevestigde medisch specialisten. Omdat het grootste deel van dit bedrag in vijf maanden tijd moet worden opgebracht,  valt de honorariumkorting in de periode van  1 augustus tot 1 januari 2011 extra hoog uit.

Besluit NZa

De NZa neemt naar verwachting over enkele weken een officieel besluit hierover. Een woordvoerder van de Orde van Medisch Specialisten zegt in een reactie op MedWeb: “Wij gaan ervan uit dat de NZa pas een beslissing neemt als de rechter heeft beslist op ons bezwaar. Wij vinden dat de cijfermatige onderbouwing van de NZa niet klopt. Wij komen tot heel andere cijfers als je gaat differentiëren naar specialisme”, aldus de woordvoerder. De Orde denkt na over acties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top