ACTUEEL

Wim Brunenberg directeur Landelijk Platform GGZ

Wim Brunenberg stopt op 1 juli als programmacoördinator GGZ bij het ministerie van VWS. Hij wordt per 15 juli directeur Zorg en Innovatie bij het Landelijk Platform GGZ. Hij vormt de directie samen met Marjan ter Avest, Algemeen Directeur. Brunenberg gaat zich met name richten op de gebieden zorg en innovaties.

Wim Brunenberg

Wim Brunenberg, psycholoog, was het afgelopen jaar programmacoördinator GGZ bij het ministerie van VWS. In de vier voorgaande jaren werkte hij als hoofd van de afdeling curatieve ggz bij VWS en daarvoor zes jaar als beleidsmedewerker bij hetzelfde ministerie. Eerder werkte hij in diverse functies bij het Trimbos-instituut, het NcGv en bij GGZ Eindhoven.

Empowerment van patiënt

In zijn nieuwe functie bij het Landelijk Platform GGz, een koepel van twintig cliënten- en familieorganisaties in de ggz, wil Brunenberg de belangen van patiënten en familieleden naar voren brengen. Brunenberg: “In de praktijk gaat het nog erg vaak vooral om de zorgaanbieders en zorgverzekeraars en is er onvoldoende ruimte en aandacht voor de derde partij: de cliënt en zijn familie. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren aan een betere positie van die derde partij, zowel richting overheid als politiek als richting zorgverzekeraars en zorgaanbieders."

Landelijk Platform GGz

Het Landelijk Platform GGz streeft ernaar om de positie van mensen met psychische problemen en hun familie en/of naasten structureel te verbeteren. Het LPGGz is op landelijk niveau het aanspreekpunt en gesprekspartner voor onder meer beleidsmakers, politiek en het ggz-veld.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

KOOPMAN

6 juni 2010

Eeen prima keuze. Veel succes gewenst in nieuwe functie. Verlies voor VWS!

Zwanikken Leenders

7 juni 2010

Dag Wim , Goed dat je gaat werken voor deEERSTE partij.De patiënt ,familie en het netwerk van de patiënt

Frans Leenders

7 juni 2010

Van harte gefeliciteerd met je benoeming. Mooie versterking op een tijdstip dat het er steeds meer toe doet.

Top