ACTUEEL

Zeeuwse ziekenhuisfusie blijft mikpunt kritiek

Alle zorg moet beschikbaar zijn in Goes én Vlissingen. De fusie tussen de twee ziekenhuizen moet worden teruggedraaid. Dat heeft Emile Roemer, lijsttrekker van de SP vrijdagochtend gezegd tijdens een interview op de redactie van de Zeeuwse Courant.

Kraamzorg

Roemer: "Het is van de zotte dat bijvoorbeeld kraamzorg niet beschikbaar is op Walcheren. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Zeker als je ziet wat de interim-managers van de ziekenhuizen krijgen. De Zeeuwen de zorg ontnemen, en hen gigantische bedragen betalen. Dat vind ik echt niet kunnen."

Verlaging salaris top ziekenhuis

Het ziekenhuis kwam vorige week ook al in de media om de royale beloningen die de twee bestuurders van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes en Vlissingen verdienden in 2009.  ruim boven de Balkenende-norm. De Middelburgse PvdA-fractie heeft aangekondigd maandagavond 7 juni een motie in te dienen tijdens de gemeenteraadsvergadering. Daarin dringt ze aan op verlaging van het salaris van de raad van bestuur van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis.

B&W vraagt RvT opheldering

Ook het Goese college van burgemeester en wethouders is 'verbaasd en verontwaardigd' over de 'excessieve salariëring' van de ziekenhuisbestuurders. Dat staat volgens PZC  in een brief aan de raad van toezicht. Burgemeester en wethouders vinden het geen stijl dat zij de gemeente Goes om een lening van twee miljoen euro hebben gevraagd om de vermogenspositie te verbeteren, terwijl anderzijds de leden van de raad van bestuur ten tijde van de aanvraag in 2009 met hun salarissen ruim boven de Balkenende norm zaten. Het ADRZ betaalde respectievelijk 384.000 en 367.000 euro voor Bert Vos en Pieter Vierhout. Doordat zij opgestapte directeuren vervingen, ging een deel van deze kosten ook naar een detacheringsbureau. Het college heeft de raad van toezicht om opheldering gevraagd en doet tevens een 'dringend beroep op het moreel besef'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top