ACTUEEL

Geneeskundestudent wil video in onderwijsaanbod

Geneeskundestudenten willen dat beter gebruik wordt gemaakt van multimedia bij het onderwijs. Dat blijkt uit een enquête van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum en geneeskundestudent.nl/coassistent.nl.

Het onderzoek is uitgevoerd onder vierhonderd studenten geneeskunde, waaronder coassistenten. Bijna zeventig procent van de respondenten vindt dat er meer video ingezet moet worden tijdens de studie. Negen procent is het hier niet mee eens.

Online geneeskundeboeken

Bijna zestig studeert regelmatig of zelfs dagelijks vanaf het beeldscherm. Nog eens 23 procent doet dat eens per maand. Slechts vier procent van de respondenten zoekt dagelijks online in geneeskundeboeken. Zestien procent doet dit wekelijks en veertig procent maandelijks. Nog eens veertig procent bekijkt de boeken nooit online. Studenten die de geneeskundeboeken online (willen) bestuderen, zeggen dat vooral te doen voor het zoeken en downloaden van afbeeldingen voor presentaties en verslagen.

Online informatie

Als het gaat om het gebruik van online informatie, stelt ruim veertig procent van de deelnemende studenten dat Google en Wikipedia geen betrouwbare bronnen zijn voor informatie over medische vraagstukken. Ruim twintig procent van de respondenten denkt echter dat beide websites wel betrouwbare informatie geven. Zo’n 36 procent procent van de studenten weet het niet. Bijna tweederde van de studenten vindt het belangrijker om boeken te bestuderen, dan informatie op internet te zoeken.

Engelstalige studie

De respondenten werd ook gevraagd of de geneeskundestudie volledig in het Engels gegeven kan worden. Dertig procent van de studenten was het daarmee eens, terwijl ruim de helft een volledig Engelstalige studie niet ziet zitten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top