ACTUEEL

Pechtold schuift Rinnooy Kan naar voren

D66-leider Alexander Pechtold schuift Akzo-topman Hans Wijers en SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan naar voren als mogelijke ministers in een nieuw kabinet, mocht D66 daar aan deelnemen.

Uitvoering hervormingsagenda

In het Financieele Dagblad stelt Pechtold: “D66 wil de verantwoordelijkheid dragen voor de hervormingsagenda. Daarom ben ik ook blij dat mensen als Alexander Rinnooy Kan en Hans Wijers betrokken willen zijn bij de uitvoering. Laat de uitslag op 9 juni zo zijn dat ik een beroep op hen kan doen.”

Mogelijk ministerschap

Wijers en Rinnooy Kan waren eerder al prominent aanwezig op het D66-verkiezingscongres, maar nog niet zo nadrukkelijk voorgesteld als mogelijke minister. Daar gaven ze al wel aan zich in te willen zetten voor de campagne van D66.

Wijers en Rinnooy Kan

Wijers is voor het eerst in twaalf jaar weer actief betrokken bij D66. Hij was minister van Economische Zaken in het eerste Paarse kabinet (1994-1998). Rinnooy Kan is onlangs herbenoemd als voorzitter van de Sociaal Economische Raad. Hij noemde zich altijd een 'snurkend lid' van D66. Rinnooy Kan staat op de 14e plaats in de Skipr 99, de ranglijst van de invloedrijkste zorgbeslissers. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top