ACTUEEL

Prismant: geen ‘leegloop’ binnen zorg

Slechts 2 procent van de werknemers in de zorg op zoek was naar een baan buiten de zorg. Dat blijkt uit het Werknemersonderzoek dat Kiwa Prismant in 2009 onder ruim 12.000 werknemers in de zorg heeft gehouden. Kiwa Prismant weerspreekt hiermee eerdere berichtgeving in de media over leegloop in de zorg.

Maar 2 procent zoekt baan buiten zorg

Het onderzoek laat zien dat 10,4 procent van de werknemers op zoek was naar een andere baan. Van deze mensen zocht bijna een vijfde een baan buiten de zorgsector. Zo’n 77 procent  was op zoek naar een baan binnen de zorg. Dat betekent dat maar 2 procent een baan buiten de zorg zocht, aldus Kiwa Prismant.

Nationale Zorgenquête

De Volkskrant medio mei met 'Grote leegloop dreigt in de zorg', in het Algemeen Dagblad werd gemeld 'Zorgpersoneel dreigt massaal op te stappen', in de Telegraaf stond 'Leegloop dreigt in zorg' en op de website van de NOS 'Helft van zorgpersoneel overweegt een overstap'. Volgens Kiwa Prismant waren  deze berichten gebaseerd waren op de resultaten van de 'Nationale Zorgenquête', een onderzoek van zorgverzekeraar Menzis, waaraan ruim 4.000 werkenden in de zorg (en jeugdzorg) hebben deelgenomen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

8 juni 2010

Natuurlijk loopt de zorg niet leeg. Stemmentrekkerij voor de pluchebekleders!

Laat u zich niet verleiden door de heersende linkse kliek in Den Haag!

Top