ACTUEEL

Achmea reorganiseert taxivervoer voor zieken

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea neemt maatregelen om het taxivervoer voor bijvoorbeeld kanker- en nierpatiënten te verbeteren. Dit heeft Achmea vrijdag bekendgemaakt.

Concurreren

Taxibedrijven moeten op kwaliteit met elkaar concurreren om een contract te krijgen en te behouden. Als ze patiënten bijvoorbeeld heel lang op een ritje laten wachten of onbeleefd zijn, kan de klant een ander bedrijf toegewezen krijgen voor vervoer.Bedrijven krijgen pas een contract als ze hun chauffeurs een opleiding hebben gegeven in het vriendelijk omgaan met ouderen, gehandicapten en zieken.

Grof behandeld

Honderdduizenden zieken en gehandicapten hebben wettelijk recht op vervoer per taxi naar bijvoorbeeld het ziekenhuis. Al jaren wordt zeer geklaagd over de kwaliteit van het vervoer. Chauffeurs rijden vaak tientallen kilometers om en patiënten worden soms letterlijk in de kou gezet of onbeschoft behandeld.

NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) eiste vorig jaar dat de zorgverzekeraars, die het vervoer regelen, beter op de kwaliteit zouden letten. Deden ze dat niet dan zou de toezichthouder zelf ingrijpen en met nieuwe regels komen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top