ACTUEEL

Proteion overweegt werving buitenlandse krachten

Proteion Thuis overweegt verzorgenden en verpleegkundigen in het buitenland te werven om het dreigende personeelstekort tegen te gaan. Daarnaast zet de organisatie in op opleiding en technische innovaties, aldus lid van de raad van bestuur Wiel Ploegman in Dagblad de Limburger.

Seizoensarbeiders

Ploegman in Dagblad de Limburger: “Je moet je ogen niet sluiten voor de mogelijkheden. Als hier duizenden seizoensarbeiders werken uit landen in Oost-Europa, waarom zou je die niet kunnen inzetten in de zorg?” Hij erkent dat er barrières zijn op het gebied van taal en cultuur en dat het klaarstomen van buitenlandse medewerkers veel tijd kost.

Toename zorgvraag

Proteion heeft nog geen stappen in deze richting gezet. Maar een toename van de zorgvraag in Noord- en Midden Limburg met drie procent per jaar kan volgens Ploegman niet opgelost worden met een evenredige toename van het personeel.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

10 juni 2010

dat is het scenario voor de hele maatschappij in de komende jaren. Niets geen dure 45 plussers die thuis zitten omscholen, niks doorwerken tot 67. Buitenlandse krachten zijn veel goedkoper.

Anonym

10 juni 2010

Denk ik te eenvoudig? Er zijn kleinere aanbieders dan Proteion werkzaam in de regio. Samenwerking en een juist verdeelde aanbieding aan clienten zou de zorgmarkt in ieder geval een stuk gezonder evenwichtig maken. Of heeft de vorige reactie gelijk: het gaat om goedkope arbeidskrachten en niet om zorg? Zorgt de vrije marktwerking voor een oplossing of creeert men hier een probleem. Had ik dan toch anders moeten stemmen voor de Tweede Kamer?

Top