ACTUEEL

Britse patiënten resistent gemaakt tegen pinda's

Britse wetenschappers lijken een manier te hebben gevonden om een pinda-allergie te 'genezen'. Vier kinderen konden na afloop van de behandeling vijf pinda's per dag eten zonder ziek te worden. Dat meldde de Britse nieuwszender BBC vrijdag.

Behandeling

De kinderen kregen aan het begin van hun behandeling elke dag 5 milligram bloem van pinda's toegediend. Na zes maanden waren de kinderlichamen bestand tegen 800 milligram, evenveel als vijf pinda's.

Pollen

Het is volgens de onderzoekers voor het eerst dat een voedselallergie op deze manier wordt aangepakt. Allegieën voor gras- en boompollen worden al jarenlang behandeld door mensen een kleine hoeveelheid pollen in te spuiten en deze hoeveelheid langzaam op te bouwen. Uiteindelijk worden de patiënten dan resistent.
Pinda-allergieën maken het leven van de patiënt behoorlijk lastig. Ze moeten erg goed opletten wat ze eten, omdat het kleinste snippertje pinda hen ziek kan maken. In ernstige gevallen kunnen patiënten zelfs een levensgevaarlijke anafylactische shock krijgen en soms zelfs sterven. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top