Vastgoed

Textielreus Zeeman gaat beleggen in zorgvastgoed

Vastgoedbeleggingsmaatschappij Green Real Estate, eigendom van textielondernemer Jan Zeeman, gaat beleggen in scholen en zorginstellingen. In eerste instantie investeert het fonds in de nieuwbouw van twee vestigingen van het ROC Leiden. Later dit jaar wordt mogelijk een derde investering in het vastgoed van een zorginstelling bekend.

Strategie

Dat zegt algemeen directeur Aart Jan Verdoold van Green Real Estate  in een speciale vastgoedbijlage bij Het Financieele Dagblad. Met de nieuwbouw bij de treinstations Lammerschans en Leiden Centraal Station is in totaal een bedrag van ruim 180 miljoen euro gemoeid. Green neemt hiervan 20 miljoen euro in het onderwijsvastgoed. De financiering daarvan loopt voor het overgrote deel via de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).  “De investeringen van Green passen in onze strategie van vastgoedinvesteringen in de publieke sector”, aldus Verdoold.

Zorg

BNG is traditioneel een belangrijke financier van publieke gebouwen. Het is ongebruikelijk dat BNG dat doet in samenwerking met een particuliere commerciële vastgoedbelegger. Vastgoedbeleggingsmaatschappij Green Real Estate is eigendom van textielondernemer Jan Zeeman. Zeeman heeft daarnaast in de vorm van Navitas Capital ook een ander beleggingsvehikel. Het belegd vermogen zal in de loop van de komende jaren groeien naar 1 miljard euro. Met Navitas is Zeeman als langer actief in de zorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top