Vastgoed

Triodos en OVG werpen zich samen op zorgvastgoed

Triodos Bank en projectontwikkelaar OVG gaan zich met een gezamenlijke nieuwe onderneming richten op de ontwikkeling van duurzame vastgoedprojecten in ondermeer gezondheidszorg, onderwijs en cultuur.

Duurzame Top 100

OVG heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een van de grootste ontwikkelaars van kantoorvastgoed en afficheert zich als voorloper op het gebied van duurzaam bouwen. Samen met Triodos Bank tekende OVG voor de ontwikkeling en realisatie van het duurzaamste kantoorgebouw van Europa: het nieuwe kantoor van TNT, onder de naam TNT GREEN Office Project. Mede om die reden staan bestuursvoorzitter Peter Blom van Triodos en OVG-directievoorzitter Coen van Oostrom met een vierde en dertigste plaats hoog genoteerd in de Duurzame Top100 2009 –  van dagblad Trouw en omroep Llink.

Behoefte

Beide bedrijven constateren een grote behoefte aan duurzame gebouwen en vernieuwend ondernemerschap als het gaat om de realisatie van gebouwen die een groot maatschappelijk belang hebben. “De vraag naar meer duurzaamheid in maatschappelijke bouwprojecten groeit sterk”, zegt Blom. “De sociale en culturele sector hebben bij de realisatie van hun vastgoed behoefte aan focus passend binnen een ambitieuze strategie en bovenal aan een transparante wijze van samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers.”

Juiste competenties

“In de praktijk zijn er weinig vastgoedbedrijven die een ondernemende oplossing bieden voor de vraag die er speelt bij onderwijs, zorg en cultuur op het gebied van duurzaamheid en innovatieve samenwerking”, stelt Van Oostrom. “OVG en Triodos Bank bundelen in dit nieuwe bedrijf exact de juiste competenties.” De directie van de nieuwe onderneming zal bestaan uit Bert Krikke (voorheen directeur Triodos Real Esate Development) en Thomas Ummels (voorheen directeur ontwikkeling & realisatie bij OVG).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top