ACTUEEL

Jos de Beer verlaat GGZ Nederland

Directeur Jos de Beer van GGZ Nederland verlaat de brancheorganisatie voor de geestelijke gezondheids- en verslavingszorg. De Beer herstart per 1 januari 2011 zijn adviespraktijk in de zorg.

Vertrek

“De reden voor mijn vertrek is heel eenvoudig”, zegt De Beer over zijn afscheid. “Ik werk straks ruim acht jaar als directeur van GGZ Nederland, dat is een mooie periode. Dus denk ik al een tijdje na over een volgende stap.” De Beer pakt volgend jaar de draad weer op als beleids- en bestuursadviseur en interim-manager in de zorg.

Tevredenheid

De Beer kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen acht jaar. “Toen ik binnen kwam leefde binnen de sector het idee dat de ggz aan de laatste mem lag. Met dat Calimero-complex en het bijhorende gevoel van ‘kijk eens hoe zielig we zijn’ heb ik meteen afgerekend”.
Volgens De Beer is zowel de sector als branchevereniging GGZ Nederland de laatste jaren ‘steviger, weerbaarder en opener’ geworden. “In de afgelopen jaren is de sector enorm veranderd. Denk aan de voortschrijdende professionalisering, het proces van schaalvergroting, de overheveling van de curatieve zorg naar de zorgverzekeringswet  en de verhuizing van de forensische zorg naar justitie….”

Opvolger

Hoewel De Beer heeft aangekondigd afscheid te nemen, wil hij zich tot eind dit jaar ‘voor honderd procent inzetten’ voor GGZ Nederland.  “Ik ben nog niet weg”, reageert De Beer. “Dat geeft het bestuur de tijd om een goede opvolger te zoeken. Zelf wil ik graag zowel de lopende transparantieslag als de  update van onze visie op langdurige zorg afronden.” Daarnaast hoopt De Beer ook de nieuwe minister van VWS wegwijs te maken in de sector. “Ik hoop op iemand met een gezond oog voor de ggz”, aldus De Beer.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top