ACTUEEL

Nieuw Haga reduceert bedden met een derde

Het HagaZiekenhuis in Den Haag reduceert de capaciteit in bedden en meters met zo’n dertig procent. Dit stelt voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis Chiel Huffmeijer in een interview met Skipr. Het ziekenhuis zet met het businesscase voor de vernieuwbouw in op een capaciteitsreductie.

Capaciteitsreductie

Het HagaZiekenhuis heeft als één van de weinige ziekenhuizen de financiering van de vernieuwbouw in moeilijke tijden rond weten te krijgen. Dankzij de sterke businesscase, stelt Huffmeijer. Het onderscheidend vermogen van het plan ligt in de financiering op eigen risico en rekening en de capaciteitsreductie. Het ziekenhuis denkt dit laatste te realiseren door de acute complexe zorg te concentreren op Locatie Leyweg en de planmatige zorg te concentreren op Locatie Sportlaan. Daarnaast verhuist het Juliana Kinderziekenhuis van de Sportlaan naar de Leyweg. Een andere manier van organiseren, vertelt Huffmeijer in het interview met Skipr.

Beddenreductie

Het HagaZiekenhuis is niet de enige zorginstelling die inzet op een beddenreductie. Ook Orbis kiest voor een beperking van de capaciteit, net als  de jeugd-ggz en de Pompestichting.


 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Trap

5 november 2010

Harde maatregelen werken vaak toch door op ander niveau blijkt.

Top