ACTUEEL

Angela Verbeeten voorzitter KNOV

Angela Verbeeten is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Zij volgt Sjaak Toet op die zes jaar voorzitter is geweest. Dit is unaniem besloten tijdens de algemene ledenvergadering van de KNOV op 11 juni.

Angela Verbeeten

Verbeeten (1961) is twintig jaar als verloskundige werkzaam in een eerstelijns praktijk in Nijmegen. Zij heeft bestuurlijke ervaring opgedaan als vicevoorzitter bij de KNOV en als bestuurslid bij de stichting STBN, de stichting Preconceptiezorg Nederland, de stichting Prenatale Screening Nijmegen en de Coöperatieve Verloskundigen Nijmegen e.o. Zij heeft een voortrekkersrol vervuld bij de organisatie en uitvoering van prenatale screening in de eerstelijns verloskunde.

Moeder en kind centraal

“Ik wil mij als voorzitter van de KNOV met name inzetten voor het centraal stellen van moeder en kind in de verloskundige zorg en het behouden van de keuzevrijheid voor aanstaande ouders.” Verbeeten pleit daarom voor een sterke positie van verloskundigen en een optimale samenwerking tussen alle zorgverleners, thuis en in het ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top