ACTUEEL

Personeelstekort legt kinderchirurgie Radboud lam

Dankzij een gebrek aan kinderchirurgen die specialistische operaties kunnen uitvoeren, neemt het UMC St Radboud tot 1 september ‘vrijwel geen’ kinderen meer op voor deze operaties. Vanaf 1 juli heeft het ziekenhuis nog maar één van de vier kinderchirurgen in vaste dienst. Dat meldt De Gelderlander.

Garanties

Volgens lid van de raad van bestuur Melvin Samsom is het niet mogelijk om 7 x 24 uur specialistische zorg te kunnen garanderen met de personeelsbezetting. Naar schatting moeten zo’n veertig patiëntjes daarom naar andere ziekenhuizen voor hun operatie.

Interne strubbelingen

Het tekort aan kinderchirurgen is een landelijk probleem, maar het UMC St Radboud kampt daarnaast met interne strubbelingen, weet De Gelderlander. Het boterde niet tussen het afdelingshoofd en de andere kinderchirurgen. Samsom: “Niet wat betreft de kwaliteit van zorg, daar is geen enkele twijfel over. Maar het hoofd had andere ideeën over hoe de kinderen behandeld moesten worden en welke richting het op moest met protocollen en onderzoek.”

Centrum voor kinderchirurgie

Het nieuwe afdelingshoofd start op 1 september. Daarnaast is het ziekenhuis in gesprek met twee nieuwe kinderchirurgen. Het nieuw op te richten centrum voor kinderchirurgie in samenwerking met het academisch ziekenhuis Maastricht heeft volgens Samsom niets te maken met het huidige personeelstekort. De samenwerking is ontstaan vanuit het streven complexe en relatief zeldzame ingrepen te concentreren.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

14 juni 2010

"Dankzij .."

Basisschool afgemaakt?

Top