ACTUEEL

Zorgconsument voorziet langere wachttijden

Een op de vier de zorgconsumenten is bang voor langere wachttijden in de zorg en een minder goede medische behandeling als gevolg van de bezuinigingsvoorstellen van minister Ab Klink van VWS. Een op de vijf is bang dat artsen minder tijd aan hun patiënten zullen besteden.

Enquête

Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Zorgenquête die door de Orde van Medisch Specialisten en de Stichting Bezorgd is uitgevoerd. Ruim duizend zorgconsumenten hebben de enquête ingevuld. Negentig procent van de respondenten denkt dat de maatregelen van VWS gevolgen zullen hebben voor de medisch specialistische zorg.

Kwaliteit

Drie kwart van de respondenten gaf aan dat alleen de arts invloed mag hebben op zijn of haar behandeling. De specialist moet in samenspraak met de patiënt bepalen wat de beste zorg is. Voor de overheid en de zorgverzekeraars is daarbij geen rol weggelegd. Uit het onderzoek blijkt ook dat 80 procent van de patiënten die momenteel onder behandeling is van een medisch specialist, over de behandeling tevreden is. Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit van de medische zorg op zich, maar ook voor de waardering van de Nederlandse medische zorg in vergelijking met het buitenland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top