Finance

IGZ onderzoekt wantoestanden Haagse abortuskliniek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de Haagse abortuskliniek PretermRutgers. Daarnaast doen verschillende instanties onderzoek naar vermeende financiële wanpraktijken, schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van welingelichte bronnen.

Kwaliteit zorg

Volgens de ingewijden is het een kwestie van tijd zijn voordat er medische blunders worden gemaakt. De situatie is inmiddels zodanig dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzoekt of de zorg voor de patiënten in de kliniek in gevaar is, schrijft de krant. Uit recent onderzoek van de IGZ zou blijken dat de artsen onder grote druk moeten werken. Zelfs baliemedewerkers zouden worden ingezet om net geholpen patiënten te verzorgen.

Fraude

De boekhouding is een chaos en de stichting verkeert in de rode cijfers, schrijft De Telegraaf. Daarbij zou de kliniek geld achterover drukken en frauderen. De kliniek zou onder meer buitenlandse vrouwen niet melden bij de zorgverzekeraar en het ministerie, omdat deze behandelingen op de subsidie worden gekort. Deze vrouwen betalen contant en de kliniek zou dit geld in eigen zak steken.

Onderzoek

De Nederlandse Zorgautoriteit, het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) en de IGZ gaan volgens de krant binnenkort om de tafel om het onderzoek te bespreken. Het CVZ kent de financiële administratieve problemen te weten en stelt dat fraude niet wordt uitgesloten. De bestuursvoorzitter van de kliniek wilde desgevraagd niet reageren. De website van de kliniek PretermRutgers was dinsdag niet meer online.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top