ACTUEEL

Leerink: ruim restanten budgetzorg op

Het nieuwe kabinet moet zo snel mogelijk de restanten van de budgetzorg van vóór 2005 opruimen. Dat schrijft Bas Leerink, lid van de raad van bestuur van Menzis, in zijn blog. Wat Leerink betreft is het grootste knelpunt voor het Regeerakkoord het vrijmaken van zorgverleners en zorgverzekeraars van die restanten.

Verbetering dynamiek

Volgens Leerink verbetert de ‘opruimactie’ “de dynamiek in de ziekenhuizen en GGZ, het verbetert de ‘winst’ die een meer geïntegreerde eerstelijnszorg oplevert, en het vergemakkelijkt ook de aandacht van zorgverzekeraars voor kwaliteit en prijs van de zorg”.

Angst voor privaat kapitaal

Leerink pleit daarnaast voor het snel mogelijk maken van investeren in de zorg door private investeerders. Volgens het bestuurslid bestaat er een ‘soort onberedeneerde angst’ voor privaat kapitaal in de zorg. Leerink: “Alsof pensioenfondsen en zorgverzekeraars in Nederland cowboys zijn die direct de zorg gaan leeg eten en in een kwalitatief gat gaan storten!” Tijd voor doorpakken dus, aldus Leerink.

Joint venture Menzis

Deze week werd bekend dat Menzis een alliantie aangaat met investeringsmaatschappij Reggeborgh om samen huisartsenzorg aan te bieden. Met de joint venture geeft Menzis een nieuwe impuls aan de plannen voor eigen eerstelijnscentra.

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top