ACTUEEL

VMS huisartsenpost wint IGZ Zorgveiligprijs

Het veiligheidsmanagementsysteem (VMS) van Huisartsenpost HOV/CHPOB in ‘s Hertogenbosch, Oss, Veghel, Eindhoven, Helmond en Geldrop heeft de IGZ ZorgVeiligPrijs gewonnen. Dat heeft inspecteur-generaal Gerrit van der Wal bekend gemaakt op het jaarlijkse patiëntveiligheidscongres van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Leren van fouten

Op het VMS van Huisartsenpost HOV/CHPOB zijn zo’n vijfhonderd huisartsen aangesloten met een miljoen patiënten. Voor de aangesloten huisartsen en hun medewerkers zijn klachten, meldingen, calamiteiten et cetera inzichtelijk gemaakt. Het doel van het systeem is zo veel mogelijk te leren van fouten. Ook blijkt dat er dankzij het systeem meer wordt gemeld en dat er daardoor meer risico’s bekend zijn. Voor enkele specifieke aandoeningen heeft dit geleid tot een nascholing voor ondermeer huisartsen. Twee kleinere huisartsenposten nemen het initiatief over.

Nieuwe dimensie

De jury is van mening dat het VMS voorop loopt in de huisartsenwereld en de eerstelijns hulpverlening. De jury spreekt van een ‘nieuwe dimensie’ voor kwaliteitsverbetering in de huisartsenpost.

Vorig jaar heeft het Oogziekenhuis de prijs in de wacht gesleept.

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top