ACTUEEL

SWAT-team bestrijdt MRSA in verpleeghuizen

Een SWAT-team gaat MRSA in verpleeghuizen bestrijden. Verpleeghuizen kunnen het RS-SWAT-team inschakelen bij een uitbraak van MRSA om verpleegkundigen en verzorgenden te ontlasten. Dat meldt Nursing.

Declareren kosten

Volgens oprichter Daphne Lewis zijn de draaiboeken van verpleeghuizen bij een uitbraak van MRSA niet altijd adequaat. Daarnaast vergt de bestrijding van MRSA veel van het personeel. Lewis vertelt op Nursing.nl: "Een uitbraak drukt zwaar op het vaak toch al niet toereikende budget. De werkdruk neemt enorm toe, veelal is er een tekort aan verpleegkundigen en vergt het een enorme organisatie om de uitbraak snel en efficiënt in goede banen te leiden en besmette patiënten te isoleren.” Verpleeghuizen kunnen de kosten van het team declareren, wel geldt er een eigen risico.

RS-SWAT-team

Het RS-SWAT-team bestaat uit een coördinator, een gespecialiseerde verpleegkundigen en ziekenverzorgenden, een arts-microbioloog, gespecialiseerde schoonmakers, een persvoorlichter en een administratief medewerker en een hygiënist.

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top