ACTUEEL

CVZ boekt goede resultaten met aanpak wanbetalers

De aanpak van mensen die maandenlang hun zorgpremie niet betalen, begint vruchten af te werpen. Zorgverzekeraars hebben ongeveer 150.000 wanbetalers aangemeld bij het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) sinds die instantie in september belast werd met de incasso van achterstallige zorgpremies.

Stroom aan aanmeldigen

Dat heeft een woordvoerder van CVZ woensdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf. “Het is met kleine plukjes begonnen maar de laatste paar maanden komen er tienduizenden aanmeldingen per maand binnen”, aldus de woordvoerder.

Aanpak wanbetalers

CVZ zorgt dat de premie wordt ingehouden op het loon of de uitkering. Daarnaast worden wanbetalers onder druk gezet met een maandelijkse boete van dertig procent bovenop het premiebedrag.

Schulden aflossen

Die aanpak heeft ertoe geleid dat inmiddels ongeveer tienduizend mensen hun schuld aan de zorgverzekeraar hebben afgelost. CVZ verwacht dat het merendeel van de nu aangemelde wanbetalers rond de zomermaanden weer in de pas loopt.

Hoge premie door wanbetalers

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er 300.000 mensen met een betalingsachterstand van een half jaar of meer. Het ministerie van VWS stelde onlangs dat daardoor iedere Nederlander ongeveer 45 euro per jaar teveel premie betaalt. (ANP)

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top