ACTUEEL

Reinaert Kliniek daagt UVIT voor rechter

Zorgverzekeraar UVIT kan niet zomaar het contract opzeggen met de Reinaert Kliniek in Limburg. De kliniek heeft daarvoor woensdag gepleit bij een kort geding voor de rechtbank in Arnhem.

Dure zorg

UVIT (Univé, VGZ IZA en Trias), één van de grootste verzekeraars van Nederland, heeft begin dit jaar het contract met de kliniek opgezegd. Volgens de verzekeraar was de zorg te duur in verhouding tot andere ziekenhuizen. De Reinaert Kliniek zegt nu in het voortbestaan te worden bedreigd.

Voortzetting onderhandelingen

Volgens de kliniek gaat de verzekeraar zijn boekje te buiten door zomaar een streep te zetten door de jarenlange samenwerking. De organisatie eist voortzetting van de onderhandelingen. Ook wil de organisatie weten op basis van welke gegevens de zorgverzekeraar tot zijn besluit is gekomen. De overheid verplicht zorgverzekeraars sinds enkele jaren om te onderhandelen met ziekenhuizen, klinieken en artsen over goede zorg tegen een redelijke prijs. In principe mogen zorgverzekeraars contracten opzeggen met instellingen die bijvoorbeeld slechte kwaliteit leveren of hoge prijzen rekenen voor hun werk.

Uitspraak rechtbank

De rechter heeft beide partijen geadviseerd samen tot een oplossing te komen. Als dat niet lukt doet de rechtbank vrijdag 25 juni uitspraak. (ANP)

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top