ACTUEEL

Medmatch helpt artsen aan een relatie

Vakblad Mednet en relatiebemiddelingsbureau Finishing Touch starten een site voor relatiebemiddeling voor artsen. Op de site Medmatch kunnen artsen zonder direct met hun profiel op een website te verschijnen op zoek gaan naar een partner.

Relaties in het gedrang

Medmatch is ontwikkeld om artsen met een druk werkschema de gelegenheid te geven kennis te maken met een potentiële partner. Uit onderzoek van Mednet en Medmatch blijkt namelijk dat bijna 65 procent van de artsen van mening is dat het aangaan van een duurzame relatie en/of het stichten van een gezin nogal eens in het gedrang komt. Dit vanwege het lange opleidingstraject en de veeleisende baan.

Status op relatiemarkt

Een op de acht relaties van artsen loopt stuk op werkgerelateerde factoren. Voor een derde van de zevenhonderd respondenten geldt dat het werk voor spanningen in de relatie zorgt. Een kleine twintig procent van de artsen wil het liefst een relatie met iemand uit dezelfde beroepsgroep. Ruim een derde van de respondenten meent dat hun beroep status heeft op de relatiemarkt.

Op de site is het overigens ook mogelijk om andere hoogopgeleiden te ontmoeten.

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top