ACTUEEL

Leeftijdsurenregeling frustreert overleg cao VVT

De onderhandelingen voor een nieuwe cao VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) lijken voorlopig niet hervat te worden. Dat stelt vakbond Abvakabo FNV nadat de uitgangspunten van werkgevers en vakbonden betreffende de leeftijdsuren te ver uiteen bleken te liggen. De bonden en werknemers voerden dinsdag een technische overleg bij werkgeversorganisatie ActiZ.

Leeftijdsurenregeling buiten schot

Werkgevers stellen zich volgens de vakbond inflexibel op, waardoor er geen goede basis is om de onderhandelingen te hervatten. De vakbonden hebben gezamenlijk voorgesteld om dit knelpunt los van de huidige cao-onderhandelingen in het najaar te bespreken, zodat er voor de zomer een cao tot stand kan komen.  De bonden hebben hier “tot op heden” niet positief op gereageerd.

Hervatten overleg

De vakbonden hebben verkondigd “binnen enkele dagen” de werkgevers schriftelijk aan te geven hoe het overleg hervat kan worden. Daarbij moet de huidige leeftijdsurenregeling buiten schot blijven volgens de vakbonden.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

30 juni 2010

Willen wij de oudere werknemers aan het werk houden in de zorg dan handen af van de leeftijdsregeling!

Anonym

21 september 2010

de regeling dat wij als oudere werkneemsters 55+ geen late avonddiensten en weekend meer werken mag van mij terug komen, de rollen worden nu omgecraaid, wij als ouderen draaien de zware diensten en de jongere generatie lopen de kantjes eraf

Top