ACTUEEL

Gronings handtekeningenprotest groeit gestaag

De handtekeningenacties voor het behoud van het Lucasziekenhuis in Winschoten en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal hebben al 12.700 steunbetuigingen opgeleverd.

Herverdeling Oostgroningse ziekenhuizen

Zorgverzekeraar Menzis heeft geopperd de ziekenhuiszorg in Oost-Groningen te herverdelen. Daarbij zouden de drie ziekenhuizen moeten plaatsmaken voor één basisziekenhuis met wat kleinere centra daaromheen. Zo zwart-wit is de stellingname van Menzis echter niet. Volgens Menzis is er in de media een ‘schrikbeeld’ geschetst, terwijl de zorgverzekeraar enkel wilde aangeven dat er serieus gekeken moet worden naar de toekomst van de zorg in de regio.

Lucas Ziekenhuis Winschoten

Ondernemers en burgers van Winschoten lanceerden begin juni de site www.stadsbelangenwinschoten.nl als protestactie voor het mogelijk verdwijnen van het Lucas Ziekenhuis (onderdeel van de Ommelander Ziekenhuis Groep) uit het centrum van Winschoten. De handtekeningenactie heeft in tien dagen bijna 2700 steunbetuigingen opgeleverd.

Actie behoud Refaja

In Stadskanaal voert het ondernemersplatform "Red Refaja stop Menzis" actie tegen het vertrek van het Refaja Ziekenhuis uit Standskanaal naar een plek boven Winschoten. De actiegroep heeft hier sinds april al tienduizend proteststemmen opgehaald.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top