Vastgoed

Bussemaker: openbaarmaking AWBZ-bestedingen niet nodig

Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid is niet van plan om openbaar te maken waaraan precies de 22 miljard euro in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) worden besteed. Zij zal de Tweede Kamer alleen inlichten als er een ‘enorme groei’ is in bepaalde uitgavenposten. Dit zegt Bussemaker vandaag - maandag 23 februari - in een interview met de Volkskrant.

Parlement overspoeld met informatie

Bussemaker zegt precies te weten welke doelgroepen AWBZ ontvangen (leeftijden, aantal uren zorg) en wat de verschuivingen daarin zijn, aldus de Volkskrant. Deze gegevens openbaar maken vindt ze niet nodig omdat het parlement al wordt overladen met ‘boekwerken informatie’. "Bussemaker zal zelf aan de bel trekken bij het parlement als zij ‘iets raars’ signaleert."

Philadelphie en Meavita zetten de toon

Een reeks recente incidenten doet vermoeden dat honderden miljoenen AWBZ-geld niet juist wordt besteed, stelt de krant. Zo verloor zorginstelling Philadelphia 24 miljoen euro met vastgoedtransacties en raakte Meavita 45 miljoen kwijt aan mismanagement.

Besteding AWBZ-budget onhelder

Vorige week meldde de Volkskrant dat het in Den Haag ontbreekt aan een overzicht van de besteding van het AWBZ-budget. Lees in de VolkskrantBussemaker: openbaar maken AWBZ-gelden niet nodig.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top