ACTUEEL

Toezicht PGGM krijgt met nieuw lid ICT-expertise

Juriste Wanda van Kerkvoorden is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van pensioenfonds  PGGM. Van Kerkvoorden volgt Irene Asscher-Vonk op, die tussentijds is afgetreden.

Nieuwe technologie

Van Kerkvoorden (1968) is in het dagelijks leven advocaat bij advocatenkantoor SOLV in Amsterdam, een kantoor waarvan zij medeoprichter is. SOLV is gespecialiseerd in nieuwe technologie, media en communicatie. Van Kerkvoorden is naast haar reguliere werkzaamheden ook maatschappelijk actief, in verschillende toezichthoudende en bestuursfuncties. Zo is ze secretaris van de Vereniging Informaticarecht Advocaten en zit in de raad van advies van de ideële stichting Butterfly Works.

Belangrijke deskundigheid

CEO Martin van Rijn van PGGM is positief over de benoeming van Van Kerkvoorden. “Wanda van Kerkvoorden brengt met haar juridische kennis en ervaring belangrijke deskundigheid in bij de raad van commissarissen van PGGM”, aldus Van Rijn. “We zijn bijzonder blij dat we met haar bovendien een expert in de raad van commissarissen krijgen op het gebied van internet en e-commerce, complexe ICT-projecten en nieuwe media. PGGM wil in die gebieden voorop lopen en dat wordt nu ook uitgedrukt in de samenstelling van de raad van commissarissen.”

Benoeming

De resterende zittingsperiode voor Van Kerkvoorden loopt vanwege de tussentijdse opvolging van Asscher-Vonk af op 20 juli 2011. Aansluitend kan herbenoeming plaatsvinden. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top