ACTUEEL

Van Soest volgt Spätjens op bij De Zorggroep

Wouter van Soest is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van De Zorggroep in Venlo. Hij volgt in december Jos Spätjens op die met pensioen gaat.

Loopbaan

Van Soest (44) is sinds 2007 lid van de raad van bestuur van Pantein. Bovendien is hij algemeen directeur van de stichtingen Thuiszorg Pantein en Zorgcentra Pantein. Pantein biedt naast alle vormen van thuiszorg, verpleging en verzorging ook ziekenhuiszorg aan. Ook heeft Pantein allianties gesloten met de geestelijke gezondheidszorg en een woningcorporatie. Pantein biedt daarmee brede dienstverlening op het gebied van wonen, welzijn, gezondheid en zorg in met name Noord-Oost-Brabant. Daarnaast vervulde Van Soest diverse functies bij zorverzekeraar UVIT en verschillende managementfuncties bij een aantal ziekenhuizen.

Overeenkomsten

De waaier van activiteiten die Pantein aanbiedt toont overeenkomsten met De Zorggroep. De Zorggroep is in 2008 ontstaan uit een fusie tussen drie zorgorganisaties. De Zorggroep staat klaar voor iedereen in Noord- en Midden-Limburg die zorg nodig heeft, van jong tot oud. Diensten als Groene Kruis Thuiszorg, Groene Kruis Kraamzorg, Groene Kruis Jeugdgezondheidszorg, Groene kruis Voeding en dieet, Groene Kruis Ledenorganisatie, Groene Kruis Winkels en Startpunten maken naast de woon- en zorgcentra deel uit van De Zorggroep.

Thuis

“De best mogelijk zorg bieden op een plek die past bij degene die onze hulp nodig heeft, dat is wat ik De Zorggroep zie doen”, reageert Van Soest op zijn benoeming. “Thuis als het kan en als dat niet meer gaat zo huiselijk mogelijk op een van de woonlocaties. Mijn eerste kennismaking met De Zorggroep voelt erg goed aan, medewerkers zijn ontzettend trots op wat ze doen en zetten zich met hart en ziel in voor de mensen die gebruik maken van onze diensten. Met plezier samenwerken aan de toekomst van goede zorg, daar ga ik voor.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top