ACTUEEL

Hartpatiënten laten Atrium MC zitten tijdens WK

Er is geen enkele hartpatiënt zaterdag naar het Atrium Medisch Centrum in Heerlen gekomen om daar naar de wedstrijd Nederland-Japan te kijken. Dat liet een woordvoerder van Atrium zaterdagavond weten.

Open uitnodiging

Vrijdag had het Atrium MC een open uitnodiging verstuurd aan hartpatiënten om in het ziekenhuis de wedstrijd te komen volgen. Dan zouden ze van snelle hulp verzekerd zijn als de spanning tot hartproblemen zou leiden.

Welkomstcomité

Vier cardiologen en een verpleegkundige wachtten in het kleurrijk versierde bedrijfsrestaurant met een hapje en een drankje op hartpatiënten die de voetbalwedstrijd daar op een groot scherm konden bekijken. Behalve een groot aantal vertegenwoordigers van de media kwam er niemand.

Twee kijkers

Uiteindelijk werden twee hartpatiënten die in Atrium MC opgenomen waren, bereid gevonden om in de kantine naar de wedstrijd te komen kijken.

Het medisch centrum beraadt zich of het experiment een vervolg krijgt. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

22 juni 2010

het gaat te ver om dit gebeuren aan te voeren als bewijs dat marktwerking voor de zorg geen oplossing biedt. maar wel lijkt het erop dat een oude economische wet hier gelogenstraft is ('elk aanbod schept zijn eigen vraag'). ik zou de marketingafdeling van Atrium dan ook adviseren dit aanbod niet te herhalen. of was het toch gewoon het zoveelste voorbeeld van hoe ver de oranjegekte te ver kan gaan?

Top