ACTUEEL

Cordaan helpt Shanghai met gehandicaptenzorg

De Amsterdamse Cordaan-academie en de provincie Zuid-Holland gaan samenwerken met de Chinese stad Shanghai op het gebied van revalidatie en gehandicaptenzorg. De drie partijen hebben dat vrijdag in China afgesproken tijdens de Chinees-Nederlandse Gehandicaptendag.

Kennisuitwisseling

De samenwerking betreft vooral de uitwisseling van kennis en ervaring en training van hulpverleners. Verder werken de partijen gezamenlijk aan de ontwikkeling en toepassing van revalidatietechnieken en -materialen. Delegatieleider Asje van Dijk (gedeputeerde Economie): “Ter ondersteuning gaan we ook de mogelijkheden voor uitwisselingsprojecten op het gebied van kunst en gehandicaptensport onderzoeken.”

Chinees-Nederlandse Gehandicaptendag

De Chinees-Nederlandse Gehandicaptendag vormde het slotstuk van de Dutch Life Sciences Week. Deze themaweek was georganiseerd door de provincie Zuid-Holland en werd gehouden in het Nederlands paviljoen op de World Expo in Shanghai. Onderdeel van de themaweek was een symposium over gehandicaptenzorg.

Gehandicaptenzorg China

Gehandicaptenzorg staat in China nog in de kinderschoenen. Het percentage gehandicapten is vermoedelijk even groot als in Nederland (zes procent van de bevolking), maar met een bevolkingsaantal van 1,3 miljard is het absolute aantal gehandicapten in China enorm. Nederland heeft tijdens de Chinees-Nederlandse Gehandicaptendag laten zien hoe de zorg in Nederland is georganiseerd en hoe kennisinstellingen, architecten, zorgverleners en producenten van hulpmateriaal moderne technieken gebruiken om het leven van gehandicapten te vergemakkelijken.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Geledraak.nl

21 juni 2010

Interessante bijeenkomst. Ik hoop wel dat China niet die verfoeide managersstructuren gaat overnemen van Nederland, maar dat men daar zal focussen op praktische en menselijke zorg.

Ben ook wel benieuwd naar de stand van zaken in de Chinese gehandicaptenzorg. Kan Nederland nog iets van daar leren?

Luz33Maldonado

18 juli 2011

I propose not to wait until you get big sum of cash to buy different goods! You can just take the <a href="http://bestfinance-blog.com/topics/personal-loans">personal loans</a> or car loan and feel yourself comfortable

business loans

13 januari 2012

All people deserve good life and credit loans or college loan would make it better. Because people's freedom relies on money.

Top