ACTUEEL

NHG kritisch op medewerking aan Zorgstandaarden

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft in overleg met huisartsenvereniging LHV zijn medewerking aan de Zorgstandaard Astma bij volwassen en kinderen opgezegd. Als reden daartoe noemt de NHG onderduidelijkheid van VWS over het doel en de betekenis van zorgstandaarden. Dit meldt het Pharmaceutisch Weekblad.

Zorgstandaard Astma

De nieuwe Zorgstandaard Astma bij volwassen en kinderen zou door de Long Alliantie Nederland (LAN) ontwikkeld worden samen met de huisartsen. Ook de LAN schort de ontwikkeling op. Het NHG wil eerst duidelijkheid van VWS voor zij besluit mee te werken aan nieuwe zorgstandaarden zoals voor astma. Het NHG wacht daarom eerst de evaluatie af van de huidige zorgstandaarden – voor cardiovasculair risicomanagement, COPD en obesitas.

Nieuwe zorgstandaarden

Volgens een woordvoerder van het ministerie betreurt VWS het dat de LHV en het NHG zich terugtrekken. “Voor de reeds geautoriseerde zorgstandaarden is er nu geen probleem, maar nieuwe zorgstandaarden lopen waarschijnlijk vertraging op. VWS hoopt spoedig weer met alle partijen verder te kunnen.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 februari 2011

Huisartsen hebben gelijk dat medewerking aan een zorgstandaard pas kan als het EPD volledig is ingericht zodat ziekenhuisbehandeling, medicatie en ov. behandelingen volledig op elkaar kunnen worden afgestemd.
.

Top