ACTUEEL

Chirurgen scharen zich massaal achter actiegroep

De actiegroep Artsen met Grenzen tegen de nieuwe budgetteringsplannen van demissionair minister Ab Klink van VWS kan op veel steun rekenen. Inmiddels hebben 46 maatschappen en 231 individuele chirurgen zich bij de groep aangesloten. Toch gaat de groep niet over tot acties.

Beleid van de Orde

Slechts twee maatschappen en drie individuele chirurgen zijn tegen actie voeren. Tijdens de ledenraadpleging van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde hebben de chirurgen besloten voorlopig onder de vlag van de Orde van Medisch Specialisten actie te voeren. De actiegroep is echter niet erg positief over de Orde. Zo staat er op de actiesite te lezen: “Het beleid van de Orde in de afgelopen jaren heeft namelijk niet geleid tot enige correctie van de absurde scheefgroei in de honoraria van de medisch specialismen en het voorkomen van de huidige ellende.”

Steun NVvH

Artsen met Grenzen was er vanuit gegaan dat het bestuur van de NVvH de geluiden van de maatschappen en de individuele chirurgen niet zou kunnen negeren. De actiegroep wil echter alleen actie voeren met steun van de NVvH.

Eenheid in acties

De actiegroep voegt zich toch bij de Orde dankzij het betoog van Janco de Jonge, voorzitter van de kamer van vrije beroepen. De Jonge roept op tot eenheid en beloofde dat het beleid van de Orde gericht zal zijn op inkomens harmonisatie en loon naar werken.  Artsen met Grenzen reageert: “Wij twijfelen geen moment aan de oprechtheid en intenties van Janco maar wel aan het zelfreinigend vermogen van de ALV van de Orde. Wij moeten nog zien dat in de ALV van 22 juni dit beleid op de agenda zal worden gezet en hoe de leden daar op zullen reageren.”

De Orde stemt op 22 juni over het voorstel om de omzetten te begrenzen tussen 250.000 en 300.000 euro. Mocht hier geen consensus over bestaan, dan zet de actiegroep Artsen met Grenzen alsnog in op acties.

>> Skipr op Twitter <<

Twitteren over Skipr en de zorg?
Gebruik #Skipr en volg Skipr op Twitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top