ACTUEEL

Opvanghuis autistische jongeren stapt naar rechter

De Stichting Woon en Werkhuis Rotterdam stapt naar de rechter. Daarmee wil zij de gedwongen sluiting van het kleinschalige woonzorgproject Charis voor autistische jongeren in Oud-Beijerland tegenhouden. Dat heeft de advocaat van de stichting gezegd, meldt RTV Rijnmond.

Sluiting op last van minister VWS

Charus moet op last van demissionair minister Klink van VWS binnen een week dicht, zo werd vrijdag bekend gemaakt. Aanleiding voor de sluiting is kritiek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie stelt in een rapport dat de zorg in het tehuis Charis ernstig tekort schiet. De opvang heeft onder meer te weinig deskundig personeel in dienst. Verder spreekt het rapport van belangenverstrengeling. Zo hebben dochters van de directeur zitting in het bestuur. Daarbij heeft het bestuur volgens de IGZ onvoldoende invloed op de directeur om deze aan te sturen.

Charis onder vuur

Het is niet de eerste keer dat het tehuis in Oud-Beijerland onder vuur ligt. Al sinds 2005 heeft de inspectie extra aandacht voor de instelling. In 2008 legde demissionair minister Klink van Volksgezondheid de stichting al een dwangsom op. Op de website schrijft de stichting dat Charis allerlei verbeteringen heeft doorgevoerd om de kwaliteit te verbeteren. De inspectie vond het aantal verbeteringen echter niet voldoende.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top