ACTUEEL

VU start masterclass eHealth voor zorgbestuurders

De Vrije Universiteit Amsterdam start in september met een serie masterclasses eHealth voor bestuurders en beleidsmakers in de zorg. In de masterclasses wordt antwoord gegeven op de vraag hoe eHealth het Nederlandse zorgstelsel efficiënter en kwalitatief beter kan maken.

Debat

In de masterclasses is ruim aandacht voor de terreinen die aan eHealth raken, zoals  technologie, recht, communicatie en bedrijfskunde. Elk van de masterclasses heeft een van deze terreinen als onderwerp. Elke masterclass kent een andere dagvoorzitter, die tevens het inleidende college voor zijn rekening neemt. Tijdens het vervolg van de dag zullen verschillende sprekers best practices tonen en is er ruimte  om met de overige deelnemers te discussiëren over het belang van de dagonderwerpen voor de eigen instelling.

Leerstoel

De masterclassen zijn een opmaat voor een volwaardige leerstoel eHealth. In opdracht van de VU onderzoekt Chiel Bos, oud-directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland (ZN), in hoeverre een dergelijke leerstoel kans van slagen heeft. Het is de bedoeling dat over vijf tot tien jaar de eerste specialisten op het snijvlak van wiskunde, geneeskunde en sociale wetenschappen afstuderen en in de zorg aan de slag gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top