ACTUEEL

SP wil één dottercentrum in Zeeland

De SP in de Tweede Kamer vindt het onnodig dat er in Goes een tweede dottercentrum voor hartpatiënten in Zeeland komt. Het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes moet gaan samenwerken met ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen vindt de SP.

Nieuw dottercentrum

De Tweede Kamerfractie van het CDA liet in december eenzelfde geluid horen. In Terneuzen is onlangs het eerste dottercentrum in Zeeland geopend. Goes heeft een vergunning voor een dottercentrum aangevraagd.

Vergunning tweede centrum

Het SP-Kamerlid Henk van Gerven stelt de kwestie woensdag aan de orde in de Tweede Kamer, meldt Omroep Zeeland. Volgens Van Gerven leidt een vergunning voor een tweede centrum in Zeeland tot onnodige dotterbehandelingen bij hartpatiënten.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Klink zit fout

23 juni 2010

Als Klink nou eerst eens toe zou geven dat hij fout zit. Er is als voorwaarde voor de fusie van het Ziekenhuis Walcheren en Oosterscheldeziekenhuizen gesteld dat het ADRZ een dottercentum moest openen. Daarna heeft hij de fout gemaakt een vergunning te verlenen aan Terneuzen terwijl er een dottercentrum moest komen in Goes.Het ADRZ voldoet aan de voorwaarde die gesteld is. Er zijn investeringen voor gemaakt. Als de politiek wil dat er geen dottercentrum in Goes komt zal zij de gestelde voorwaarde moeten terugdraaien en de gemaakte investeringen moeten vergeoden naar mijn idee

Top