ACTUEEL

Neuroloog wint rechtszaak over website SIN-NL

SIN-NL-voorzitter Sophie Hankes moet de website over neuroloog Jan Kuks van het UMCG heeft opgesteld van de rechter verwijderen. Kuks kreeg in een kort geding gelijk van de rechter in Utrecht. Dat meldt Mednet.

Verwijderen website

De rechter vindt dat het belang van Kuks op bescherming van zijn eer en goede naam zwaarder weegt dan het belang van Hankes bij handhaving van jankuks.nl. Hankes heeft naar het oordeel van de rechter niet bewezen dat Kuks zich schuldig maakt aan het in stand houden van de doofpotcultuur onder artsen. De beschuldigingen van Hankes aan het adres van Kuks stroken volgens de rechter niet met de feiten. Hankes mag zich weliswaar kritisch uitlaten over haar ervaringen met Kuks, ook op internetsites, maar daarbij mag ze de grenzen van ‘zorgvuldigheid in het maatschappelijk verkeer’ niet overtreden.

Hankes moet op straffe van een dwangsom de website en alle sporen van de site van het internet (laten) verwijderen. De site is op dit moment nog in de lucht.

Kuks en KNMG tevreden

Kuks is tevreden over de uitspraak evenals artsenfederatie KNMG. De KNMG laat op Mednet.nl weten het volstrekt verwerpelijk te vinden om artsen ‘openbaar aan de schandpaal te nagelen’.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

brekelmans

28 juni 2010

Volkomen terecht dat Kuks heeft gewonnen. Als iedereen die een probleem met een arts of om het even welke hulpverlener heeft gehad deze zomaar op internet kan beschuldigen is het einde zoek en komt dat een goede arts patient relatie niet ten goede. Als deze mevrouw (wiples zo te zien....) enig fatsoen in haar donder had had ze Kuks via de tuchtraad kunnen aanklagen, maar ze wist waarschijnlijk al dat ze daar geen poot had om op te staan.

Anonym

28 juni 2010

Terecht of niet, je krijgt het nooit meer van internet af. De website is nu nog online. Het is een fluitje van een cent om er een mirror van te maken en deze op servers in het buitenland te zetten.

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

30 juni 2010

De rechter negeert 51 schriftelijke documenten, bewijsmiddelen alsmede overtuigende juridische argumenten nb op advies van een hoogleraar. Hier is sprake van schending van fundamentele beginselen van behoorlijke rechtspleging. Kuks en de medische sector houden doelbewust de doofpot, beter beerput van medische fouten in stand. Kuks gaat opnieuw in de fout door het negeren van de diverse medische verklaringen omtrent de juiste diagnose van de aandoening en de gevolgen.

Internet blijft een uitstekend middel om dit aan te tonen, met of zonder falende rechtspraak.

Top