ACTUEEL

Carter verruilt GGzE voor Erasmus MC

Elisa Carter verruilt GGz Eindhoven en de Kempen voor het Erasmus Medisch Centrum. Carter gaat op 15 september aan de slag als lid van de raad van bestuur van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Carrière

Carter is sinds 2004 lid van de raad van bestuur GGzE. Daarvoor was ze ondermeer manager algemene gezondheidszorg bij GGD Brabant Noordoost en bestuurder van RIAGG Maastricht. Carter is tevens lid van de Raad voor de Volksgezondheid (RVZ) en bestuurslid van ZonMW.

Ambitie

In een interview met Skipr eerder dit jaar stak Carter haar ambitie om bij een UMC aan de slag te gaan niet onder stoelen of banken. “GGzE is op mijn pad gekomen en ik vond het een mooie uitdaging. Maar mijn ambitie ligt in een academisch ziekenhuis. De combinatie van diepgang, beroepsonderwijs, onderzoek en expertise spreekt mij enorm aan. ”

Bijdrage

Academisering was logischerwijs ook een van Carters beleidsmatige speerpunten bij GGzE. Zo is er een onderzoek- en ontwikkelingsafdeling opgezet en biedt ook academische werkplaatsen aan. Daarnaast heeft Carter een  bijdrage geleverd aan de stroomlijning van het administratieve proces binnen de organisatie. “Elisa heeft een belangrijke rol gespeeld voor GGzE”, reageert bestuursvoorzitter Joep Verbugt op Carters vertrek. “De overstap die ze nu maakt, betekent voor haar een promotie. Wij wensen haar daar vanzelfsprekend veel succes mee. Momenteel wordt bezien op welke wijze we de vrijgekomen functie in gaan vullen.”

Compleet

Met de benoeming van Carter is de vierhoofdige raad van bestuur van het Erasmus MC weer compleet. Carter neemt de plaats in van de eerder dit jaar opgestapte Charlotte Insinger. De raad van bestuur wordt gecompleteerd door Anton Westerlaken, Huib Pols en voorzitter Hans Büller. De portefeuilleverdeling wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Lees ook het interview met Elisa Carter uit het januarinummer van Skipr magazine.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top