ACTUEEL

Jade Zorggroep neemt zorghoeve Diogenes over

De Jade Zorggroep uit Assen neemt zorghoeve Diogenes over. De inmiddels failliete particuliere zorginstelling, die tientallen verstandelijk gehandicapten verzorgde op woonzorglocaties in De Groeve en Veendam, kwam  vorig in opspraak vanwege de gebrekkige zorgkwaliteit.

Naam

De Jade Zorggroep neemt de zorg voor de huidige 19 bewoners over. Of die op de huidige locatie blijven wonen is nog de vraag. Directeur Jan Bollen van Jade laat tegenover RTV Drenthe weten dat hij de zorghoeve Diogenes prima in zijn organisatie vindt passen, omdat Jade al dergelijke cliënten heeft. Het personeel van Diogenes krijgt een aanbod om bij Jade in dienst te komen. Ook de leegloop bij Diogenes is volgens Bollen geen probleem. Hij verwacht dat een deel van de cliënten terug zal komen of dat de lege plekken worden ingevuld door nieuwe cliënten. De naam Diogenes gaat wel verdwijnen.

Medezeggenschap

De ouders van de cliënten van Diogenes verenigd in de stichting Rasmus zijn verontrust over de overname. Een gesprek met Jade over de zorgverlening is er nog niet geweest. Bestuursadviseur Eric Versteeg van de stichting wil een coöperatieve oudervereniging die moet zorgen voor medezeggenschap voor de ouders en dat zij regie en sturing kunnen geven voor datgene wat voor hun kinderen van belang is. Ze hebben daar pas dinsdag een gesprek over, terwijl woensdag al de overname ingaat.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top